

### imSAVAR Stakeholder Workshop

# Integrating Patient Preferences in Nonclinical Assessment of Immunomodulatory Therapies – Shifting the Paradigm

#### **WORKSHOP PROGRAMME**

#### 26 January 2022 (Day 1)\*

### 27 January 2022 (Day 2)\*

#### 13:30-14:00 Welcome & Introduction to Workshop (30min)

Chair: Ulrike Köhl (imSAVAR Project Coordinator, Fraunhofer Institute for Cell Therapy and Immunology (IZI))

Chair: Jonathan Moggs (imSAVAR Project Leader, Novartis Institutes for Biomedical Research (NIBR))

#### 13:30-13:40 imSAVAR overview (10min)

Speaker: Ulrike Köhl (imSAVAR Project Coordinator, Fraunhofer

IZI)

Speaker: Jonathan Moggs (imSAVAR Project Leader, NIBR)

### 13:40-13:50 Patient engagement in early drug development

(10min)

Speaker: Jan Geissler (WECAN Chair, CML Advocates Network

(CML))

#### 13:50-14:00 An imSAVAR model grading system (10min)

Speaker: Scott Wagers (BioSci Consulting)

### 14:00-14:40 Adverse events (AEs) of immuno-oncology therapies in detail (30min)

Speaker: Michel Obeid (Centre Hospitalier Universitaire Vaudois (CHUV))

**Q & A** (10min)

### 14:40-15:10 Nonclinical assessments for immuno-oncology therapies in detail (30min)

Speaker: Jonathan Moggs (imSAVAR Project Leader, NIBR) Q & A (10min)

#### 15:10-15:30

#### Coffee Break

### 15:30-16:50 Patient perspectives on immune-related adverse events (irAEs) (80min)

Chair: Ulrike Köhl (imSAVAR Project Coordinator, Fraunhofer IZI)

### 15:30-15:50 Patient perspectives on irAEs attributed to melanoma (10min)

Speaker: Gilliosa Spurrier-Bernard (Melanoma Patients Network Europe (MPNE))

Speaker: Bettina Ryll, ((Melanoma Patients Network Europe (MPNE)), Horizon Europe Cancer Mission Board Member)

Q & A (10min)

## 15:50-16:10 Patient perspectives on irAEs attributed to lung cancer (10min)

Speaker: Alfon'so Aguarón (Lung Cancer Europe (LuCE) Q & A (10min)

### 16:10-16:30 Patient perspectives on irAEs attributed to leukaemias (10min)

Speaker: Jan Geissler (WECAN Chair, CML)

Q & A (10min)\

## 16:30-16:50 Patient perspectives on irAEs attributed to myeloma (10min)

Speaker: Hans Scheurer (Myeloma Patient Europe)

Q & A (10min)

### 16:50-17:00 Wrap-up of Day 1 and Overview of Day 2 programme

(10min)

### 14:00-14:40 Patient preferences in drug development – PREFER approach (30min)

Speaker: Conny Berlin (PREFER Project Leader, Novartis)
Q & A (10min)

### 14:40-16:10 How to integrate patient preferences in the imSAVAR Model Grading System? (90min)

Moderator: Scott Wagers

### **14:40-14:55 Scene setting** (15min)

Speaker: Scott Wagers (BioSci Consulting)

#### 14:55-16:10 Panel discussion (75min)

#### Panelists

- Gilliosa Spurrier-Bernard (MPNE)
- Bettina Ryll (MPNE, Horizon Europe Cancer Mission Board Member)
- Alfonso Aguarón (LuCE)
- Jan Geissler (WECAN Chair, CML)
- Michael Hudecek (Universitätsklinikum Wurzburg (UKW))
- Ulrike Köhl (imSAVAR Project Coordinator, Fraunhofer IZI)
- Alexander Mosig (Universitätsklinikum Jena)
- Peter Loskill (UKT) (Tübinger Universitätsklinikum)
- Jonathan Moggs ((imSAVAR Project Leader, NIBR))
- Ekaterina Breous-Nystrom (Roche)
- Birgit Fogal (Boehringer Ingelheim)
- Conny Berlin (IMI PREFER Project Leader, Novartis)

#### 16:10-16:30 Concluding remarks (20min)

Speaker: Ulrike Köhl (imSAVAR Project Coordinator, Fraunhofer IZI) Speaker: Jonathan Moggs (imSAVAR Project Leader, NIBR)

<sup>\*</sup>The Workshop Programme is subject to change. A recording of the Workshop will be available after the event. All timing are in CET.







